Oog Operatie voor Tijger in China

Gepubliceerd op dinsdag 18 mei 2010 door Tycho

oogoperatie-tijger-china-1

Hubao, een 1-jarige Siberische Tijger van de Hongshan Forest Zoo in Nanjing in de provincie Jiangsu had ernstig last van grauwe staar (cataract) en moest onder het mes bij het Nanjing Southeast Eye Hospital. Het was voor het eerst dat het ziekenhuis, dat normáliter slechts mendensieren binnen krijgt, een tijger opereerde.

oogoperatie-tijger-china-3

Maar een oog is een oog en met enige aanpassingen bleek de apparatuur prima bruikbaar voor de ogen van Hubao.

oogoperatie-tijger-china-4

De Siberische tijger heet in het Chinees ‘Noord Oostelijke Tijger’ (North East Tiger) en kwam vroeger veel voor in het wild in het noord oosten van China tegen de grens met het Russische Siberië. Daar leven ook vandaag nog enkele honderden exemplaren in het wild die af en toe de Chinese, en ook Noord Koreaanse, grens over steken. Naar schatting honderd Siberische Tijgers leven in dierentuinen door heel China.

oogoperatie-tijger-china-2

De operatie leek geslaagd maar echt zeker is men pas over twee weken als de ogen zijn hersteld van de operatie zelf. Hubao moet dus nog eens terug voor controle.

oogoperatie-tijger-china-5

Hubao bij vertrek uit het ziekenhuis.

witte-tijger-leeuw-china

In februari was de Hongshan Forest Zoo ook al in het nieuws. Toen werden een vrouwlijke Witte Tijger en een Leeuw goede vrienden met mekaar.

Een reactie op “Oog Operatie voor Tijger in China”

  1. VERA:

    Ahww 🙁
    veel beterschap voor het lieve tijgertje!