Opdatum over de Gratis Lepel uit China IV

Gepubliceerd op donderdag 3 juni 2010 door Tycho

lepel-china-opdatum-1

Deze lepel kreeg ik gratis bij een pak Haoshi Curry Mix. Volgens een text achter op de lepel was zij gemaakt van ‘stainless steel’. Daar geloofde ik toen nix van want het hele pak curry mix met lepel koste maar 12 yuan (1.2 euro). Om mijn gelijk te bewijzen zette ik de lepel in een glas water en wachtte tot de roest zou komen.

Het was die dag 13 november 2009. Op 26 november bleek de lepel nog niet geroest. Op 19 december ook niet. Op 15 februari, toen 2010, nog steeds niet. Ik leek ongelijk te krijgen en zette chagerijnig de lepel in haar glas in een kast. Vandaag, 3 juni, is zij voor het eerst weer buiten.

Het glas vat 0.5 liter, ik goot het drie kwart vol. In vier maand is al het water verdwenen, was het niet al eerder want eerlijk was ik de hele lepel glad vergeten. Druk druk druk

lepel-china-opdatum-2

De lepel is zwaar aangetast door de kalk maar, grmbl!, geen spoortje roest te zien.

lepel-china-opdatum-3

Ook de achterkant is schoon.

lepel-china-opdatum-4

Een kijkje, in het diepe van het glas. Kalk.

lepel-china-opdatum-5a

Toch niet verloren. Een wedstrijd is pas afgelopen bij het laatste fluitsigaal. En op die fluit, blaas ik alleen. De lepel dus is terug in het glas met een verse drie kwart 0.5 liter. Roesten zal zij…

Een reactie op “Opdatum over de Gratis Lepel uit China IV”

  1. mitchell:

    KUT CHINEZEN