Over

Welkom Beste Lezer bij ChinaBlog.nl,

sinds februari 2009 live vanuit de hoofdstad Beijing, meer dan 1700 artikelen over vele onderwerpen gelezen door duizenden lezers per dag. ChinaBlog.nl richt zich op het lokale leven met veel eigen raportages en platen.

De centrale vragen: wat is er te zien op straat, in de buurt, in de stad en op de plattelanden? Wat is er te koop? Wat vindt China mooi? Waarom doen de Chinezen zus of zo? In verband veel verhalen over de geschiedenis via verslagen van bezoeken aan musea, tempels, parken en andere plaatsen.

Op ChinaBlog.nl geen groot politiek en handelsnieuws, dat doen d’anderen al meer dan genoeg.

China is een fantastich en enorm groot land dat nog steeds volop in ontwikkeling is en soms met veel moeite richting vindt. De breekpunten zijn talloos en die dringen door tot in de kleinste details van het alledaagse leven. Dat leven wordt voor de meeste Chinezen ieder jaar weer beter en ook voor mij als buitenlander is het tegenwoordig prima toeven.

Een en ander levert een onuitputtelijke bron van verhalen op. Het is nooit ‘wat nu te schrijven?’ maar altijd ‘wat nu niet?’. Geve mij tijd en ik zou 24 uur per dag kunnen doortikken en dan nog zou het nooit genoeg zijn voor een begin van begrip van deze grappige en soms ronduit bizarre samenleving.

Al Uw vragen kunt U kwijt via het contact formulier, ik probeer immer zo ras mogelijk te antwoorden.

Veel plezier op de site.

Tycho