Paardengevecht in China

Gepubliceerd op donderdag 26 augustus 2010 door Tycho

paarden-gevecht-china-1

In de Guangxi Zhuang Autonomous Region genieten de lokalen al vijf eeuwen van het jaarlijxe paardenvechten. De sport ontstond als een wedstrijd tussen paardefokkers maar groeide uit tot een publiexsport met soms honderden toeschouwers per wedstrijd.

paarden-gevecht-china-2

In alle dorpen in het berachtige gebied vliegen de paarden mekaar rond eind augustus in de haren, de strijd is over als een der dieren op zijn kant ligt. De paarden gaan zelden dood bij het vechten, de edele dieren stoppen zelf met schoppen als de tegenstander gevallen is.

paarden-gevecht-china-3

De Guangxi Zhuang Autonomous Region is het thuisland van de Zhuang-minderheid, met 14 millioen de grootste erkende etnische minderheid van China. Guangxi heeft een beperkte autonomie op gebieden als onderwijs en bestuurstaal, maar belangrijker ook op het gebied van gezinsplanning; het ene-kind beleid geldt niet voor de Zhuang. De Autonomous Region heeft verder dezelfde status als een provincie, reden waarom het gebied vaak simpelweg als ‘provincie Guangxi’ wordt aangeduid. Dit dus is niet goed, maar ook niet helemaal fout.

3 Reacties op “Paardengevecht in China”

 1. alek vidakovic:

  ik heb nooit gezien pardengeveht in straand bij china
  is dat gekgeworden ik denk gevecht voor geld vinen
  dat gekzooi normmal geworden
  kut july zijn gekztordt so dieren laat vechten
  dat geld geven voor nietks goojen

 2. mitchell:

  wou dat de chinesen met mekaar gingen vechten zyn er te veel van van dat klote volk

 3. paardengevecht hater:

  ik ga hier mijn spreekbeurt over houden.
  dit kan gewn niet