Panda Geboren in China

Gepubliceerd op zaterdag 10 juli 2010 door Tycho

baby-panda-china-1

In het China Giant Panda Protection and Research Center in Ya’an in de provincie Sichuan is een panda geboren, het diertje is man en heet Zhuyun, 竹韵, ‘Bamboegedicht’. Het is de 25ste panda die in het kweekcentrum werd geboren na de aardbeving in 2008 waar zo’n 170.000 mensen om het leven kwamen. Ook het panda centrum werd zwaar getroffen, een panda en een oppasser gingen heen en veel van de gebouwen met de grond gelijk. De centrale overheid investeerde 4 miljoen euro om het centrum weer overeind te krijgen, en zo bleek met groot succes.

baby-panda-china-2

Een panda is een wonderlijk dier, in gevangenschap aartslui en toch het symbool van een hyperactief land, in het wild bestaan ze niet meer. Meest bijzonder is echter het enorme verschil tussen een volwassen panda en een babypanda. De kinders komen zo piepklein ter wereld en groeien vervolgens al in de eerste weken als kool.

Bamboegedicht is op de platen net een week oud, het pandacentrum haalt de kleinen immer meteen weg bij de moeder, dit om te voorkomen dat mams de kleine per ongeluk doodtrapt, dat gebeurde vroeger regelmatig, zo groot is het grootteverschil. De dieren zijn teeg te zeldzaam om de natuur op die manier haar gang te laten gaan.

baby-panda-china-3

Wel mooi Diertje Bamboegedicht, het beste dan maar.

3 Reacties op “Panda Geboren in China”

  1. Jacco:

    “Giant” Panda?

  2. maud:

    schatig

  3. mia:

    zo schattig ik doe mijn werkstuk ook over de panda en ik wil deze afbeelding mag dat