Pandaverzorgers in Pandapak in China

Gepubliceerd op donderdag 16 december 2010 door Tycho

panda-centrum-1

Pandaverzorgers van het Chengdu Panda Breeding and Research Center in de provincie Sichuan moeten teeg in pandapak het pandapark in. De maatregel is genomen om jonge panda’tjes minder te laten schrikken, panda’s zijn naamlijk buitgewoon stressgevoelig.

panda-centrum-2

Jonge panda’s krijgen na drie maanden babytijd ‘wildernistraining’, ze mogen dan steeds langer zelfstandig de natuur in. De traning begint met een uurtje, dan een paar uurtjes, tot een dag en langer. Een pandajong dat juist met zijn training begint is nog niet in staat voedsel te vinden. Als de panda honger krijgt loopt hij niet terug naar de pandaboerderij maar gaat hij op de grond liggen. De pandaverzorgers moeten de beestjes vervolgens terughalen.

panda-centrum-3

Een jonge panda in sluimertoestand kan echter heel erg schrikken als hij plots een mensgezicht voor zijn neusje ziet, in het ergste geval kan de panda van zo’n schrik een hartaanval krijgen en overlijden. Bij een test bleken de kleinen niet te schrikken van een mens een pandakostuum. Op de laatste plaat twee pandaverzorgers in pandapak die een net uit de wildernis terug gekeerd panda’tje controleren.

2 Reacties op “Pandaverzorgers in Pandapak in China”

  1. dilemmas such:

    I just hope whoever writes these keeps writing more!

  2. financial foundation:

    Pin my tail and call me a donkey, that really helped.