Politie Beijing maakt driewieltaxi’s Kapot

Gepubliceerd op zaterdag 27 augustus 2011 door Tycho

beijing-motorbikes-china-1

Politie in Beijing houdt een grootscheepse schoonmaak onder illegale driewieltaxi’s. De voertuigen gaan direct naar de sloop en de chauffeurtjes verdwijnen een week in de nor. Het werd verdikmedap wel tijd ook, die krengen zijn een plaag op de weg en veroorzaken buitgewoon veel ongelukken.

beijing-motorbikes-china-2

Sinds de campagne begon heeft de politie al 5000 illegale driewieltaxi’s van straat geplukt. Dat kan beter!, naar schatting rijden er alleen binnen de vierde ring al zo’n 50.000 rond. Driewieltaxi’s zijn verboden in Beijing maar werden tot nu oogluikend toegestaan. Niet meer.

beijing-motorbikes-china-3

De wagentjes zijn op zich handig voor wie haast heeft tijdens de spits, de driewielers rijdens als gekken overal doorheen. Dat past volgens het stadsbestuur echter niet bij het ‘moderne’ imago van Beijing, boofdien zijn de ouderwetse en spotgoedkope karretjes zeer vervuilend.

beijing-motorbikes-china-4

Het einde van een tijdperk indeed. Dit keer vooral ten goede. De chauffeurtjes laas zitten zonder baan. Misschien kunnnen zij nog wel in de bouw gaan werken. Minder vrij en zo, maar wel veilig op eén plek.

Comments are closed.