Politie China Breekt Villa van 25 Millioen Euro Af

Gepubliceerd op maandag 26 juli 2010 door Tycho

illegale-villa-china-1

De rijken hadden tot kort her het rijk alleen in het Chinese woningbouwland, zij konden zelf bepalen waar zij hun paleizen zetten en als er eens een lokale ambtenaar dwars lag was een belletje naar een vriendje in het bestuur voldoende. Zo is het nu niet meer. Na excessen waar rijken armelui met geweld uit hun krotten dreven om plaats te maken voor een paleisje heeft de overheid ingegrepen en strenge regels gesteld aan de nieuwbouw van grote villa’s.

illegale-villa-china-2

Bij nieuwe regels hoort een voorbeeld, een steenrijke ondernemer uit Guangzhou had een kapitale villa gebouwd met een totale waarde van 25 millioen euro. De villa mat meer dan 1000 vierkante meter en telde twee zwembaden, een filmzaal, een balzaal, vier grote woonkamers, tien slaapkamers, een inpandige garage voor tien vehikels en wat niet nog meer.

illegale-villa-china-3

De villa was net klaar voor bewoning maar bleek bij de nieuwe strengere controle illegaal gebouwd, de eigenaar had geen vergunning voor de bouw op die plaats. Het districtsbestuur besloot tot een radicale maatregel; de beuk er in, zonder compensatie!

illegale-villa-china-5

De politie trommelde een legertje arbeiders op en die gingen voortvarend aan de slag. De eigenaar probeerde de sloop te voorkomen door naar de rechter te stappen, het districtsbestuur voelde zich echter zo zeker van zijn zaak dat het de uitspraak, of zelfs maar de zitting, niet afwachtte. Dat nu, is denkelijk ook weer niet zo verstandig.

illegale-villa-china-6

Slopers op een der belustrades.

illegale-villa-china-8

Na de verwoesting. De gekke paaltjes van de balustrade zijn kennelijk geld waard, misschien meegenomen voor zekerheidstelling van betaling van de boete die de eigenaar ook nog aan zijn broek krijgt.

Een reactie op “Politie China Breekt Villa van 25 Millioen Euro Af”

  1. Audrey:

    Your website has to be the elocertnic Swiss army knife for this topic.