Politie China neemt Nagemaakte Horloges in beslag

Gepubliceerd op woensdag 23 maart 2011 door Tycho

agenten-horloges-fake-china-1

China is berucht om zijn nagemaakte kledij, iPhones, handtassen en vooral veel horloges. Een leuke nep Rolex is te koop op iedere lokale markt en doet tussen de 50 en 250 yuannen. De prijs hangt af van de kwaliteit van de nepper. Daar zijn namenlijk grote verschillen in die na een paar jaar in China met een oogopslag te zien zijn. Zelf heb ik zo’n vijftig leuke klokjes in de kast liggen.

De Chinese overheid probeert al jaren halfhartig iets aan de namaak industrie te doen. De buitenlanden zijn boos maar de industrie biedt ondertussen wel werk aan tienduizenden arbeiders en die wil de overheid niet zomaar op straat hebben staan. Daarom maakt men gebruik van symbool politiek, af en toe eens een politie actie die dan in alle kranten komt om zo tegen de buitenlanden te kunnen zeggen dat er heus wel iets gebeurt.

Vandaag was het weer zover. Op de plaat twee agenten in Chongqing die volgens de text liefst 50, vijftig, nagemaakte horloges in beslag hadden genomen tijdens een raid op een markt. De horloges droegen merknamen als Patek Philippe, Cartier en Rado. 50 horloges is werklijk niets, een enkele marktkraam op een markt in Beijing verkoopt meer nagemaakte horloges per uur.

agenten-horloges-fake-china-2

Een reactie op “Politie China neemt Nagemaakte Horloges in beslag”

  1. european fucker:

    goed zo! ik wens dat de chinesen gaan komen en jullie allemaal – fucking bourgeois gaan in gazenwagen zetten!!!!!!!!! en alle jullie bourgeois spellekes: stomme horloges, luxure cars, duurste balpennen in jullie dikke strakke kontjes gaan instekken!!!!!!!!!!! verdomme smeerlappe!!!!!!!!!!!!!