Politie China verbrandt 30.000 flessen valse Wijn

Gepubliceerd op donderdag 27 januari 2011 door Tycho

wijn-brand-1

Politie in Guiyang in de provincie Guizhou verbrandde meer dan 30.000 flessen wijn. De wijn was in beslag genomen bij een grootscheepse actie tegen producenten van namaak-wijnen. Onder de flessen 8000 stux Moutai (aka Maotai), China’s beroemdste sterke drank en ook afkomstig uit Guizhou.

wijn-brand-2

D’aanloop naar Chinees Nieuwjaar kent ieder jaar een extra grote stortvloed aan nagemaakte producten. Chinezen kopen in die tijd de duurste dranken en voedingswaren voor familie en vrienden. Genadeloze bandieten maken gretig gebruik van deze koopzucht, een echte fles Maotai kost bijvoorbeeld al snel 600 yuannen. Drank is echter geen dvd’tje, door nagemaakte of aangelengde drank vallen ieder jaar tientallen doden tijdens de nieuwjaarsfestiviteiten.

wijn-brand-3

De overheid probeert met acties als in Guizhou iets te doen tegen de gevaarlijke namakerij├źn. Het stelen van andermans produkten zit echter diep in de Chinese ondernemersaard verankerd en is de eerstkomende 50 jaar door geen politiemacht uit te bannen, 30.000 flesjes is boofdien niet meer dan een millardste van het totaal.

Comments are closed.