Politie China Verbrandt Gokmachines

Gepubliceerd op dinsdag 27 april 2010 door Tycho

gokmachines-anhui-china-00

Chinezen houden vreselijk veel van gokken maar het is streng verboden door de overheid, dat is in dit geval goed ook want het makkelijk verslaafde volkje zou zo alle milliarden reserves vergokken. Ondanks het verbod bestaan duizenden illegale gokhallen met speeltafels en vooral veel gokmachines. Politie in Bozhou in de provincie Anhui rolde tijdens de jaarlijxe anti-gok actie een paar etablissementen op en nam daarbij 156 gokmachines in beslag. Die gingen vervolgens in de fik.

gokmachines-anhui-china-0

De overheid publiceert de fraaie beelden op televisie, internet en kranten. Men hoopt zo criminelen te weerhouden een gokhal te beginnen. Dat werkt natuurlijk niet en bovendien hebben de gokkers nu weer een jaartje rust. De politie heeft namenlijk geen tijd en middelen om het hele jaar achter gokhallen aan te rennen. Bovendien zijn hoge politie-functionarisen vaak de beste klanten, hallen waar zij gokken blijven immer buiten de actie.

gokmachines-anhui-china-1

De waardevolle en belangrijke onderdelen zijn eerder uit de kasten gesloopt, met verbrandt alleen het houten skelet. De rest is officieel in beslag genomen en ligt in de opslag op een politiebureau. Vermoedelijk echter niet lang, de onderdelen gaan lijkelijk binnen een paar weken weer terug naar de gokbazen die voor 2 euro een nieuw kastje laten maken.

gokmachines-anhui-china-2

Comments are closed.