Politie op het Veld bij Voetbalwedstrijd in China

Gepubliceerd op maandag 27 juli 2009 door Tycho

china_voetbal_1

Bij een voedbalwedtsrijd tussen Peking en Tianjin liepen de gemoederen zo hoog op dat de politie op het veld moest komen om de spelers uit elkaar te houden.

china_voetbal_2

Peking stond kort voor het einde van de wedstrijd met 3-1 voor op Tianjin, die uitslag zou betekenen dat Tianjin volgend seizoen uit de Chinese eredivisie zou verdwijnen. Tianjin zette in het thuisstadium alles op alles met de nodige overtredingen erbij. De schijdsrechter stuurde kort na elkaar drie spelers van Tianjin met een rode kaart het veld af.

Dat was teveel voor de geplaagde ploeg en de spelers vielen het Peking-team en scheidsrechters aan, de bankzitters en coaches van beide teams stormden ook het veld op en de chaos was compleet.

china_voetbal_4

De politie wist met veel moeite te relschoppers uit elkaar te krijgen maar niet nadat over en weer de nodige klappen en schoppen waren gewisseld, een speler van Peking en een grensrechter werden kort opgenomen in een ziekenhuis.

Na de inverventie door politie floot de scheidsrechter de wedstrijd af en de stand blijft 3-1. De politie en de voetbalbond stellen beide een onderzoek in naar de gang van zaken.


Comments are closed.