Pompoen van 200 Kilo uit China

Gepubliceerd op donderdag 17 juni 2010 door Tycho

reuze-pompoen-china-1

Boeren uit Qinghuandao in de provincie Hubei hebben pompoenen van 200 kilo weten te kweken. Pompoenen van groot gewicht zijn op zichzelf geen zeldzaamheid maar het zijn immer eenlingen. De kwekers uit Qinghuandao echter hebben een hele kas vol met veel meer op de weg. De pompoen heeft daarom een nieuwe sub-soortnaam gekregen: Koningspompoen.

reuze-pompoen-china-2

De diameter van een Koningspompoen ligt tussen de 45 en 55 centimeter, hoogte tussen de 20 en de 25. Dit is het eerste jaar van de Koningspompoen, de pompoen zit nog vast aan zijn moederplant. Volgens het kweekplan laat de navelstreng binnen een week los, en dan kan het monster naar de markt.

reuze-pompoen-china-3

Over de prijs nog veel onzekerheid, gezien de kilowaarde zou die rond de 150 yuan (15 euro) per pompoen moeten liggen. De vraag is echter wie een dergelijk grote pompoen wil kopen. Het modale gezin Wang niet, zij krijgen met z’n drie zo’n pompoen nooit achter de kiezen voor de rot komt, het ding pas immers in geen enkele ijskast of vrieskist. Restaurants lijken de enige klantenkring maar zelfs die kunnen de Koningspompoen alleen aan grotere groepen klanten verkopen, geen klant wil een halve. Groot indeed, is niet altijd goed.

Comments are closed.