Premier Wen Jiabao bezoekt Aidsmensen in China

Gepubliceerd op donderdag 2 december 2010 door Tycho

wen-aids-1

De Chinese premier Wen Jiabao, zo’n beste vent!, bezocht in kader van de wereld aidsdag de Liangshan Yi Autonomous Prefecture in de provincie Sichuan. Wen bezocht scholen vol aidswezen en ziekenhuizen vol aidspatiënten.

Liangshan Yi ligt in een van de armste gebieden van China en de aids heeft hard toegeslagen, vooral door prostitutie en drugsgebruik. Wie nu, Beste Lezer, zijn daar ‘autonoom’ ? Jawel, de Tibetanen. Op de eerste plaat de premier in een aidswezenschool in het dorpje Sikai.

wen-aids-2

Wen op zijn best, close met kleine kinderen. Het meisje in haar kek roze jasje verloor haar ouders aan de aids, Wen steekt haar een hart onder de riem.

wen-aids-3

Wen met een aidspatiënt in een lokaal ziekenhuis. Wen draagt een comfortabele warme winterjas over zijn standaard regeringsjasje, daaronder draagt de premier een goedkoop wit overhemd, vrijwel zeker met korte mouwen. Tijdens een toespraak zei Wen dat de lokale regering meer moest doen om de aids te voorkomen en te genezen.

wen-aids-5

Wen prees de aidswerkers en stelde hen als voorbeeld voor aidswerkers in het hele land. Wen weet namenlijk best dat aidswerkers het in een Tibetaans autonoom gebied niet bepaald gemakkelijk hebben; het is koud, hoog, vies en de achterlijkheid druipt van de daken af.

wen-aids-4

Zoals altijd bezocht Wen ook een gewone residentie van gewone residenten. De residenten hadden de aids, maar da’s dus gewoon in het gebied. Wen draagt zijn snelle sportschoenen, die zitten immer aan zijn voeten bij bezoeken aan het binnenland. Zo wil Wen laten zien dat hij ook maar een gewone vent is, en dat is het hoor, en een beste!

2 Reacties op “Premier Wen Jiabao bezoekt Aidsmensen in China”

  1. Ronald-in-China:

    Haha, weer een mooi verhaal!

  2. Mis Leilei:

    die sportschoenen ook steeds,:)