Premier Wen Jiabao bezoekt Anhui

Gepubliceerd op maandag 7 februari 2011 door Tycho

wen-anhui-1

Ter legenheid van het nieuwe Jaar van het Konijn bracht de Chinese premier Wen Jiabao een bezoek aan de provincie Anhui, Anhui yeah! Anhui, Anhui yeah!, is ook de geboorteprovincie president Hu Jintao, Wen’s baas. Wen bezocht een woning met lokale residenten en inspecteerde enige landbouwvelden.

Op de plaat Wen rol aan het fornuis met de lokale residenten in het dorpje Jiaqiao, compleet met een schortje met een konijnen er op. Wen en de twee lokale vrouwen koken een speciale nieuwjaarssoep. Wen voelt zich thuis in vrouwlijke rollen tijdens bezoeken, hij kookt wel vaker en is ook immer druk met kleine kinderen.

wen-anhui-2

Wen tijdens een volxdansje van lokale residenten in traditionele dracht met hun waaiers. Wen danst normáliter lekker mee, Wen draagt ook een dikke sjaal, zou hij soms een kou’tje onder de leden hebben?

wen-anhui-3

Wen weer met andere lokale residenten in het dorpje Liuzhang en weer aan de keukentafel. Wen helpt met het koken van jioazhi, dumpling, een traditoneel nieuwjaarsgerecht, net als baozi, steamed bun. Jiaoze eten de Chinezen op oudejaarsdag, baozi op nieuwjaarsdag.

Comments are closed.