Premier Wen Jiabao Bezoekt de Boeren in China

Gepubliceerd op zaterdag 12 juni 2010 door Tycho

wen-jiabao-china-0

De Chinese premier Wen Jiabao bezocht de boeren in het dorpje Poliwang, nabij de stad Changge in de provincie Henan. Wen inspecteerde de graanoogst. Wen vroeg boeren en lokale autoriteiten haast te maken met het oogsten. Wen zei dat een goede zomeroogst en stabiele landbouw-produktie kruciaal zijn voor het controleren van verwachtingen over inflatie en het realiseren van China’s macro-economische doelstellingen. De boeren begrepen. Op de eerste plaat de premier op een Dongfanghong-LX950 trekker.

wen-jiabao-china-1

Noot Wen’s sportschoenen. Die draagt hij immer bij bezoeken. Hij wil daarmee tonen dynamisch en beneden op aarde te wezen, van ‘schouders er onder’ en ‘samen lossen wij dat wel even op’.

Wen vroeg boeren en lokale autoriteiten het manachement van de de velden te verbeteren, inspanningen tegen plantziekten te verhogen, en te zorgen voor adekwaate bevoorrading van kunstmest, pestisieden en zaden.

Over dat laatste zullen de boertjes hun bolletjes wel hebben gekrapt, dat spul hebben zij immers nodig, zij produceren het niet. Denkelijk was Wen even in de war, normáliter weet hij precies wat er speelt onder het gewone volk.

wen-jiabao-china-boeren-1

Tijdens zijn inspecties bezoekt Wen ook immer een gewoon gezin en dan is de premier op zijn best, vooral met kleine kinderen in de buurt. Wen is leuk met kinderen. Zie sportschoenen.

wen-jiabao-china-boeren-2

Wen in hemdsmouwen, ook dit hoort bij zijn imago van een man die zelf ook wel zo zou gaan boeren als hij toevallig och toch geen premier was geworden. Wen inspecteert organisch geteelde groenten, een soort koolraap zo te zien. Organisch dit en dat is nu ook heet in China, in Beijing komen steeds meer speciale winkels voor dat spul en supermercado’s hebben sinds kort organische eilanden.

wen-jiabao-china-boeren-3

Wen ging ook naar Zhengzhou, kapitaal van de provincie. Daar bezocht hij onder andere het ‘Zhengzhou Agricultural Products Logistics and Distribution Center’, een markt.

Een reactie op “Premier Wen Jiabao Bezoekt de Boeren in China”

  1. Gwendoline:

    was allerdings gegen mltihecl spricht, ist die tatsache, dass seine fe4higkeiten erst zu dem zeitpunkt signifikant geworden sind, als die enterprise die barriere am rande der milchstradfe (oder so) durchbrechen wollte. und wenn ich mich nicht te4usche, ist er damals sehr wohl am ende der story gestorben. bei der neuen zeitlinie ist nun die frage, ob kirk und seine crew das selbe erleben/erlebt haben. ich persf6nlich hoffe, dass ein neuer gegner etabliert wird und bitte ja nicht khan!