Premier Wen Jiabao Bezoekt De Droge Dorpen in China

Gepubliceerd op maandag 22 maart 2010 door Tycho

wen-jiabao-yunnan-1

De Chinese premier Wen Jiabao, zo’n aardige vent het had mijn buurman kunnen zijn, bezocht enige dorpen in de door droogte getroffen provincie Yunnan. In het gebied viel sinds vorig jaar herfst slechts half het normale nat. Wen Jiabao beloofde hulp aan de getroffen gebieden te verdubbelen. Op de eerste plaat Wen in het dorp Luliang, hij helpt boertjes met het begieten van maïsstekjes.

Let op Wen’s witte sportschoenen, die trekt hij immer aan bij een inspectie. Met de simpele stappers wil Wen tonen een man van het volk te wezen die van aanpakken weet, de schoenen zijn een onderdeel van Wen’s zorgvuldig opgebouwde imago, de aanwezige staatsplaatgraven weten daar van.

wen-jiabao-yunnan-2

Wen op de bodem van het uigedroogde Degehaizi Reservoir nabij Luliang, de premier lijkt zich af te vragen of een uitgedroogd reservoir nog wel een reservoir is. Is een kop thee zonder theewater nog een kop thee? Zie schoen.

wen-jiabao-yunnan-3

Wen in het weinig getroffen dorpje Shizikou waar men het geluk van diepe putten kent. Wen kwam daar kijken voor een goed vergelijk met de droge dorpen. Mij dunkt dit echter onjuist, die andere dorpen immers hebben zulke putten juist niet. Zie schoen.

wen-jiabao-yunnan-4

Wen in het dorpje Daimaidi waar men ook diepe putten heeft. Valt het nou allemaal wel mee daar in Yunnan? De Chinese staatspers geeft geen reden voor Wen’s bezoek aan Daimaidi dus dan moet ik die weer geven: een leuk plaatmomentje van de premier die als een ware god water brengt. Zie schoenen.

Een reactie op “Premier Wen Jiabao Bezoekt De Droge Dorpen in China”

  1. SJ:

    goed gezien met die schoenen!