Premier Wen Jiabao Bezoekt De Droge Dorpen

Gepubliceerd op zondag 14 februari 2010 door Tycho

wen_jiabao_china_0

Net als baas Hu was ook Premier Wen Jiabao, zo’n aardige vent het had mijn buurman kunnen zijn, op pad voor de viering van het Chinees Nieuwjaar.  Kindervriend Wen bezocht de door droogte getroffen dorpen in Bama County in de provincie Guangxi, thuis van de Yao-minderheid. Op de plaat enige Yao in hun traditionele kledij.

wen_jiabao_china_2

De premier inspecteerde de watervoorziening, in het bergachtige gebied viel al twee maanden geen druppel water. Wen staat hier aan de voet van een grote waterput en kan onmogelijk tevreden zijn, hij kijkt een beetje sip en ook zijn gevolg dat normáliter klapt bij alles wat Wen doet ziet somber. Wen draagt sportschoenen, da’s een van zijn hipheden.

wen_jiabao_china_01

Wen ging vlug op bezoek bij een gewoon gezin in een gewoon huis in het dorpje Lian Qing-Ming en deze plaat van het staatspersbureau riekt naar naaierij. De premier was namenlijk gisteren, de 13e, in het gebied. De rode posters naast de deur van het gewone huis hangt men echter volgens traditie pas na 00:00 in het nieuwe jaar op, de 14e dus. De posters verwelkomen het tijgerjaar.  Wel, de marketing wil ook wat.

wen_jiabao_china_1a

Premier Wen eet hotpot met een gewoon lid van het gewone gezin in het gewone huis met de verdachte posters. De rode rozen achter d’oude zijn nep en de televisie heeft nog een beeldbuis, gewoon indeed. De hotpotpan is een elektrieke maar van wel erg simpel ontwerp. Ik heb een veel mooiere van nep emaille, op de zijkant staat  ‘strawberry’ met een paar plaatjes van aarbeiden, die vruchtjes nu gaan nummer in de hotpot.

wen_jiabao_china_1

Wen in zijn element, liever was hij een gewone leraar met al die leuke leergierige kindertjes, maar zijn plicht riep nou eenmaal.

2 Reacties op “Premier Wen Jiabao Bezoekt De Droge Dorpen”

  1. Susant:

    Hello ! I saw your blog and I really like it the style is prttey good.Did you do it oneself or made use of a template? ( i searched on internet and i saw you will find quite a few for wordpress) I don’t have however a domain but I will buy a single so i can weblog myself too.Anyway nice info and terrific internet site btw I hope Very good luck

  2. Esteban:

    Not sure if anyone usnredtands this, but it is definitely in the virus. Who said do not worry, it’s not quite right. You have spyware on your computer. I recommend you download SuperAntiSpyware (free) and Malwarebytes Anti-Malware (free) to two programs (one at a time) run, and they will find and remove viruses. Was this answer helpful?