Premier Wen Jiabao Bezoekt Overstromingsrampgebied

Gepubliceerd op maandag 26 juli 2010 door Tycho

wen-jiabo-china-anhui-1

De Chinese premier Wen Jiabao, zo’n beste, bezocht zondag de Huaihe rivier in de provincie Anhui waar duizenden soldaten zich het zweet door het zwemvest werken om de dijken overeind te houden. Wen had geen goed nieuws; hij waarschuwde voor meer regen en nieuwe overstromingen.

Wen droeg lokale autoriteiten op de coördinatie van hulpverlening te verbeteren. Zulke dingen zegt Wen immer als hij ergers op bezoek of op inspectie is. De lokale autoriteiten beloven beterschap maar zodra Wen weer in zijn plane terug naar Beijing zit doen de provincies precies waar zij zin an hebben.

De dodenteller van het noodweer in midden, zuid en oost China staat nu op een kleine 800 en voor de komende dagen is nog veel meer regen voorspeld. In Anhui zijn voor zover bekend 30 mensen omgekomen.

wen-jiabo-china-anhui-2

Wen bezocht ook een gezin in het dorpje Hexie vlak bij de rivier. Als het waterpeil te gortig stijgt moeten deze mensjes evacueren, hun huis zien zij dan zeer waarschijnlijk niet meer terug. Wen informeerde naar hun gevoelens en of zij goed waren ingelicht over het mogelijke gevaar. Wen is graag onder de gewone mensen, hij voelt zich daar op zijn gemak. Meestal heeft hij nog een kindje op schoot, misschien was dat dit keer al naar hoger gebied gebracht.

Comments are closed.