Premier Wen Jiabao Bezoekt Plattelandsschool in China

Gepubliceerd op maandag 13 september 2010 door Tycho

wen-jiabao-china-rural-school-1

De Chinese premier Wen Jiabao, zo’n beste vent, bezocht een lagere school in het plattelandsdorp Xinlong in de provincie Hebei. Wen bezocht de school om te pleiten voor meer aandacht voor onderwijs op het armere platteland om zo het platteland uit die armode te trekken.

Op de bovenste plaat Wen met leerlingen en een lerares met een typisch Chinese hoge haargrens, dit gevalletje is echter zelfs voor China extreem, het kind is kaal tot d’r halve kop en schamen nix er van, gewoon keihard in de paardenstaart. Leerlingen op Chinese lagere scholen dragen verplicht een uniform, het bestaat uit een vormloos trainingspak, de kleur verschilt van stad tot stad en school tot school.

wen-jiabao-china-rural-school-2

Om meer hoog gekwalificeerde leraren naar het platteland te krijgen heeft de Chinese overheid een bijzonder programma bedacht. Stadsmensen die een leraaropleiding volgen krijgen deze geheel van de overheid vergoed, inclusief woon en leefkosten, als zij beloven na hun opleiding minimaal twee jaar onderwijs te geven in de rimboe.

programma geldt voor leraaropleidingen in de steden Beijing, Shanghai, Changchun, Wuhan, Xi’an en Chongqing. Zo’n tienduizend studenten hebben zich inmiddels opgegeven voor het programma dat vorig jaar september van start ging.

wen-jiabao-china-rural-school-4

Wen zei dat de Chinese overheid het programma zou voortzetten en gaat uitbreiden. Wen riep leraren in het hele land op zich in te zetten voor onderwijs op het platteland. Wen zei dat onderwijs de basis is voor een gezonde en welvarende samenleving.

wen-jiabao-china-rural-school-3

Wen speelt Taiji boxen met de leerlingen op het schoolplein. Wen heeft zoals immer zijn broek hoog opgetrokken, Wen’s broek is zelfs zo gemaakt dat hij hem nog hoger kan optrekken, zie de enorme afstand van onderkant-kruis tot bovenriem.

Na het boxen keerde Wen huiswaarts, hij deed het bezoek in een dagje, Xinlong ligt slechts 135 kilometers ten noorden van Beijing.

Een reactie op “Premier Wen Jiabao Bezoekt Plattelandsschool in China”

  1. mitchell:

    SPLEET OGEN LIJKEN ALLEMAAL OP MEKAAR EN ZIJN ALLEMAAL DIEREN BEULEN STERF ZE MOGEN VAN MIJ ALLEMAAL STERVEN