Premier Wen Jiabao in Rampgebied Gansu, China

Gepubliceerd op maandag 9 augustus 2010 door Tycho

wen-gansu-aardverschuiving-1

De Chinese premier Wen Jiabao is gisteravond aangekomen in het aardverschuivings-rampgebied in de provincie Gansu. Vandaag nam Wen vastberaden en persoonlijk de leiding van de reddinsgoperatie. Wen zei: “Voor hen die onder het puin begraven liggen is het nu de cruciale tijd voor het redden van hun levens!” Op de plaat Wen in hemdsmouwen met zijn dienaren rond een fotokaart. Wen heeft zijn broek hoog opgetrokken voor het zware werk dat hem wacht.

wen-gansu-aardverschuiving-2

Wen draagt immer sportschoenen bij werk en rampbezoeken aan de provincies, zijn dienaren aapten hem. Wen zei: “We moeten goed zorgen voor mensen die zijn geĆ«vacueerd!” De ramp in Gansu heeft 127 mensen, en geen halve meer, het leven gekost. De aardverschuiving ontstond door extreme regenval d’afgelopen weken. Meer dan 300 huizen zijn met de grond gelijk gemaakt.

wen-gansu-aardverschuiving-3

Wen op bezoek bij een gewonde. De gewonde ligt aan allerlei slangetjes maar even een veeg over zijn gezicht was er niet bij. Wen speelt graag de vriendelijke vader van het gewone volk, zijn baas Hu Jintao is liever de staatsman die met buitenlandse presidenten speelt. Wen zei: “Het reddingswerk mag niet gestopt zolag er nog een kans op overlevenden is!”

wen-gansu-aardverschuiving-4

Wen met een kindje, dat vindt hij altijd leuk. Het kind lachte dit keer niet maar Wen begreep dat wel. Het kind is gewond aan armd, buik en been, het had meer dan vier uur half onder een rotsblok gelegen. Wen zei: “Reddingswerkers moeten zo snel mogelijk die plaatsen lokaliseren waae zich zoveel mogelijk mensen zouden kunnen bevinden en daar de modder verwijderen!”

Wen spreekt graag in zulke dooddoeners en de staatspers publiceert alle zinnetjes als citaten zonder verder commentaar. Wen blijft in ieder geval tot morgen in het rampgebied.

Comments are closed.