President Hu Jintao Bezoekt Expo 2010 in Shanghai

Gepubliceerd op vrijdag 30 april 2010 door Tycho

hu-jintao-shanghai-expo-1

De Chinese president Hu Jintao bezocht vandaag een aantal pavillioens op de Expo 2010 in Shanghai, het Neerlands rommeltje deed hij niet aan. Hu is in Shanghai voor de opening van de expo die nu als ik schrijf aan de gang is, de televisie ziet weer zwart van het vuurwerk. Ook de Nederlandse demissionaire premier Balkenende is er bij in Shanghai, vast weer met een heerlijk pilsje in de hand.

Op de eerste plaat Hu bij het African Joint Pavillion waar alle armste Afrikaanse landjes samen een plekje hebben, de hele tent is trouwens door China betaald. Ja, wat moet je ook als Tjaad en zo.

hu-jintao-shanghai-expo-2

We zagen een ontspannen en olijke Hu, hij had het duidelijk naar zijn zin in Shanghai en toonde niets van de altzheimer-achtige stramheid die zijn optredens normáliter kenmerkt. Hier Hu op het Life Sunshine Pavillion waar men dingen met goede daden doet. De staf bestaat uit louter gehandicapte vrijwilligers, zie een hunner rechts, en dat zou natuurlijk ook een reden kunnen zijn dat Hu zo losjes lijkt.

hu-jintao-shanghai-expo-3

Hu in het Chinese pavillioen. Vrolijke boel weer daar zeg, een mens zou denken dat de Chinezen kleur vergaten uit te vinden. Want verder hebben ze me toch een berg uitgevonden, god me toch, het kompas ook en dan uit angst voor de buitenwereld je hele vloot in de hens steken. Maakt zin jaja, maar een Chinees heeft nu eenmaal andere logica dan een witneus.

hu-jintao-shanghai-expo-4

Hu bij het pavillioen van Saudi Arabië. De kamheelheren barsten bijna uit hun jasjes, in hun eigen land dragen de snorrenmanzen natuurlijk immer zo’n fijne weide jurk. Zie de aankleding van de muur, de olieboeren kozen voor een zeer oorlogszuchtig mozaïk met raketten, bommen en granaten.

hu-jintao-shanghai-expo-5

Hu bij de Russen in hun jaren ’80 confectiekleding, de man achter Hu lijkt zo uit Petersburg-Vice weggelopen. Daar weer achter een buitengewoon lekker wijf.

hu-jintao-shanghai-expo-6

Hu bij de Americanen en daar was het echt gezellig. Verzorgde mensen van alle rassen in keurige dracht. De Americaanse pavillioensbaas had ook als enige die dag een leuk presentje voor de Chinese president; een millieuvriendelijke houtje-touwtje tas vol spannende informatie over het Americaanse pavillioen die Hu thuis in zijn hotel meteen de prullenbak in flikkert, maar indeed het gaat om het idee.

Comments are closed.