President Hu Jintao bezoekt Lage-inkomens families in Beijing

Gepubliceerd op vrijdag 31 december 2010 door Tycho

hu-li-ch-1

De Chinese president Hu Jintao (midden) bezocht in d’aanloop naar het nieuwe jaar enige lage-inkomens families in Beijing. De centrale overheid maakt zich zorgen over de huizenprijzen en is twee jaar her grote sociale woningbouwprojecten voor minder bedeelden begonnen.

Hu ging op inspectie in het sociale woninghuis van de heer Dong Yang (rechts in feestpak teeg de muur), zijn vrouw Guo Chunping (rechts) en hun 3-jaar oude enigst kind (mid-midden naast Hu). Het gezin Dong had zijn beste appels en bananen op tafel gezet.

Hu en zijn ambtenaren (links) hielden hun warme jekkers aan, zij hadden het koud in het sociale woninghuis. De stadverwarming staat toch al een dikke maand aan. Mevrouw Guo, Hu sprak niet met haar man, bedankte de president voor het huis.

“We hadden jarenlang geen vaste woning, in dit appartement voelen we ons veilig en thuis.” Hu antwoordde: “Ik ben blij dat jullie een goede plaats om te leven hebben. De partij en de overheid hechten groot belang aan de levensomstandigheden van het volk. We hebben al veel gedaan, en we zullen nog meer doen.”

Hu komt normáliter niet veel onder het gewone volk, meest laat hij dit soort bezoekjes over aan premier Wen Jiabao die het vooral met kinderen heel goed doet.

hu-li-ch-2

Na zijn bezoek aan de Guo’tjes werd Hu buiten onthaald op een warm applaus door lokale residenten, Hu laat zich de aandacht goed smaken.

Comments are closed.