Prullenbakken overhoop gehaald in Mijn Straat, Observatie 2

Gepubliceerd op zondag 15 mei 2011 door Tycho

vuilnisbak-straat-2-1

In mijn straat in Beijing halen onverlaten elkenacht de prullenbakken leeg en smijten alle rotzooi op de verder schone straat. Zie hier voor de eerste observatie, vandaag een grondiger. De platen zijn geplaat uit mijn raam tus 07:15 en 07:35 op de vroege morgen. Op de eerste plaat de ondertus bekende situatie, wat een smerigheid!

vuilnisbak-straat-2-2

Uitzommen voor een overzicht. De prullenbak staat aan de rand van de stoep. Het zijn feitelijk twee bakken, een voor recyclebaar en een voor niet. Geen Chinees let daar echter op en vuilnisophalers keilen alles in een kar. Zie links de top van een glazen kubus, een zijstap.

vuilnisbak-straat-2-3

De kubus staat op de kop van de parkeerplaats voor mijn supersonisch luxe appartementengebouw. De kubus is gemaakt van dik doorzichtige plastieken delen. Een waar kunstwerk. Binnen de kubus een lichtinstallatie die in de jaren her van ’s avonds zes tot elf aanstond, teeg echter niet meer. Rechts van de kubus een fontein gemaakt van simpel steen. De fontijn heeft een diameter van twee en vier spuitkoppen in het water, er zit geen spuitknop op de top van de fontein. De fontein gaat maar heel soms eventjes aan, op feestdagen is’t meestal raak.

vuilnisbak-straat-2-4

Terug naar de prullenbakken. Een vuilnisophaler komt aan op zijn driewielfiets met bak achterop en bekijkt de situatie. Normáliter haalt een vrouwlijke vuilnisophaler met een petje rond deze tijd het vuil, deze meneer zag ik nog niet eerder.

vuilnisbak-straat-2-5

De vuilnisophaler veegt met zijn ouderwetsche maar oh zo degelijke takkenbezem het vuilnis bij mekaar.

vuilnisbak-straat-2-6

De vuinisophaler laat het vuilnis vervolgens liggen en gaat klein vuilnis jagen met zijn grijper.

vuilnisbak-straat-2-7

Versterking. De vaste vuilnisvrouw komt aan op haar driewielfiets met bak achterop.

vuilnisbak-straat-2-8

De vuilnisman maakt dat ‘ie terug komt en saam maken zij kort werk met de rotzooi.

vuilnisbak-straat-2-9

De kar van de vuilnisman raakt snel vol. De vuilnisvrouw is er klaar mee en stap weer op haar fiets. De wezentjes met gele petjes die door het beeld lopen zijn lagere scholieren, die dragen een uniformpje met een geel petje.

vuilnisbak-straat-2-91

De vuilnisvrouw op haar fiets in de warme morgenzon.

vuilnisbak-straat-2-92

De vulnisman veegt keurig netjes de laatste vuiltjes op zijn blik, de vuilnisvrouw fietst gevaarlijk om de bus heen teeg de richting van het verkeer.

vuilnisbak-straat-2-93

Jon done, ook de vuilnisman stapt weer op zijn fiets. De hele operatie duurde een kleine twintig minuten.

vuilnisbak-straat-2-94

De prullenbak is klaar voor de dag en vreest de nacht, wanneer zij zeer wel waarschijnlijk weer overhoop wordt gehaald. Beste Lezers, ik hou dit zaakje scherp in de gaten en kom bij U terug bij nieuwe ontwikkelingen!

Comments are closed.