Radio-Gymnastiek in Beijing, China

Gepubliceerd op dinsdag 10 augustus 2010 door Tycho

radio-gymnastiek-beijing-china-1

De overheidsradiozender in Beijing is begonnen met het uitzenden van een radio-gymnastiek programma. Iedere morgen om 10:00 en iedere middag om 1500 en half uurtje gymnastiekmuziek onder leiding van een deskundige gymnastiekleraar.

De overheid heeft bedrijven opgedragen mee te doen aan de oefeningen, op de plaat personeel in een winkelcentrum, mevrouw linksvoor heeft het er warm van. De uitzendingen zijn bedoeld om de bevolking aan een gezonder leven te krijgen, de laatste tijd verschenen steeds meer alarmerende berichten over de te dikke en te luie Beijingnezen.

radio-gymnastiek-beijing-china-2

De eerste radio-gymnastiek uitzendingen teren van 1951. In perioden van sociale instabiliteit verdwenen de uitzendingen en zo ging het jarenlang op en aan. Deze plaat is van 1971, fabriexpersoneel in Beijing oefent op straat.

radio-gymnastiek-beijing-china-3

1991, gymnastiekclubs oefenen in de Verboden Stad. In de jaren ’90 modernizeerde China snel en in ’96 stopten de uitzendingen opnieuw. Dit keer niet door oorlog en armoede maar omdat de overheid de uitzendingen te ouderwets vond, daar is men dus nu weer van teruggekomen.

Een reactie op “Radio-Gymnastiek in Beijing, China”

  1. Robert:

    Beste sport is altijd nog neuken.Verveeld nooit en de kilo’s vliegen eraf…..In China altijd wel wat te neuken voor een paar Euro’s.