Rare Dingen uit China: plastieken Gulf War Speelgoedsoldaten

Gepubliceerd op zaterdag 14 november 2009 door Tycho

china_raar_gulf_war_1

Vandaag weer een mooi Raar Ding: een zakje Gulf War speelgoedsoldaten. De hele eenheid deed mij 1.5 yuan, 0.15 euro, bij mijn cigarettenzaak om de hoek die af en toe wat probeert bij te verdienen met andere goederen. Het zakje, inclusief de kop, is 12 centimeter hoog en 11 centimeter breed. Gezien de kopplaat had ontwerper hier de eerste golfoorlog op het oog.

china_raar_gulf_war_2

De soldaten uit hun verpakking. Meteen valt op dat er niet alleen soldaten zijn en dat er schaalproblemen wezen.

china_raar_gulf_war_3

De soldaten komen in drie kleuren: donkerrood, groen en donkergroen. Er zijn twee donkerrode geweren, een donkerrode bazooka, een donkerrode mitrailleur, een donkergroene bazooka, een donkergroene  granaatwerper, een donkergroene scherpschutter en een groene scherpschutter.

Naast een schep, een hekwerk met prikkeldraad, een groot mitrailleur, een communicatie-apparaat, een kogelband een vliegtuig en een vlag.

china_raar_gulf_war_4

Mijn ME-060 blikken tank had veel moeite met mijn gelik naar andere soldaten, voorheen was zij altijd de enige militair in mijn enorme Verzameling van Dingen. Plotst stoomde zij woest van haar toch heerlijk veilige plank en voor ik kijken kon reed ze de hele opstelling kapot.

china_raar_gulf_war_5

ME-060 trok zich na de slachting, misschien zelf ook wat geschrokken, snel weer terug en liet dit veld achter, alleen het vliegtuig bleef onbeschadigd en da’s denkelijk omdat ME-60 in haar tijd dat soort jets eenvoudigweg niet kende en het daardoor geen bedreiging leek. Toch voor dit verhaal kwam het goed uit want nu kan ik zonder gedonder onder mekaar, bijna alles immers dood, enige hoogtepunten belichten.

china_raar_gulf_war_6

Het communicatie-apparaat. Een tweede blik voor ik de telefoonhoorn niet meer verwarde met een antenne. De antenne namenlijk zit rechts, de hoge lijn links stelt een draad met een hoorn voor. Daar heb ik me toch een lol mee gehad vandaag, mijn vriendin was hier en ik stak de hoorn in mijn oor en deed net of ik wild sprak over aandelen handelen. “Kopen zus! Verkopen zo!”, die lieverd lachen, en dat op zaterdag als de beurzen dicht zijn. Lekker meisje hoor, maar niet zo slim.

china_raar_gulf_war_7

Het groot mitrailleur. De voet moest ik er zelf inklikken, de kogelband lijkt in formaat bij te horen maar past er nergens in.

china_raar_gulf_war_8

Het vliegtuig. De wielen, die ik er zelf in moest klikken, zijn behoorlijk buiten schaal behalve als dit een Chinese U2 moet voorstellen, de bommen onder de vleugels doen echter onrecht aan dat idee.

china_raar_gulf_war_9

De vlag, rood en blauw-wit gestreept met een tank in het midden. Betekent dat misschien: “Alle tanks hier komen?”

china_raar_gulf_war_91

Neen, ME-060 Komt Altijd Alleen. Dag hoor, en dag vlag.

Comments are closed.