Rare Dingen uit China: militaire Boekenleggers

Gepubliceerd op zaterdag 24 oktober 2009 door Tycho

china_military_1

Tijdens Mijn laatste Bezoek aan het militair museum kwam ik eerder een Chinaman tegen die van Noorwegen hield, naast in de winkel deze vijf prachtige boekenleggers. Mijn eigenlijke doel die dag was een fototentoonstelling van platen geschoten door normale Wang-soldaten, binnenkort daar over nog eens een verhaal. Nu rap terug naar de boekenleggers.

china_military_2

Ze deden 10 yuan, een euro, het stuk en kwamen in vijf verschillende soorten. Op de plaat de vijf achterkanten van de verpakkingen. De openmaaklijn zit op ongeveer twee centimeter van onder naar boven gemeten.

china_military_3

Een der boeklegger uit zijn verpakking maar nog wel op zijn karton. Op het plastiek in het groen staat in het wit in Engels: “Cultural Products of the Military Museum”. Op het karton een plaat van het militair museum en een website: www.jun-rong.com, kennelijk een handelaar in militaire leukartikelen maar wel aan de prijs hoor, op een beeje markt krijgt koper die rommel voor de helft van het geld.

china_military_4

Van links naar rechts: geweer, bazooka, mijnlegger, radio, machinegweer. De boekenleggers zijn gemaakt van lichtmetaal en niet eens een dikke soort, oh neen, prachtig dun zodat lezer hen echt tussen pagina’s kan schuiven.

china_military_5

De boekenleggers en mijn favoriete boek, The Wich of Portobello van Paulo Coelho, zodat ik snel de beste fragmenten kan opzoeken. Hier is er eentje (p. 107, Harper Collins 2007):

“I asked the little girl to go with us to a café and bought her a sandwich. The little girl smiled and thanked me”.

china_military_6

Victorie indeed, Paulo regeert.

Comments are closed.