Reuzen Hotpot uit China

Gepubliceerd op woensdag 2 november 2011 door Tycho

reuzenhotpot-china-0

Een restaurant in Chongqing maakte de grootste hotpot van China met een diameter van 8.88. Rond de pot kunnen 33 hotpotters eten. De pot is gevormd naar het yingyang-teken en duidt op harmonie. Die komt ook tot uiting in de smaak; de witte helft is niet-spicy, de rode helft is zeer spicy.

reuzenhotpot-china-1

En als die lui in Chongqing spicy zeggen, zo weedik uit ervaring, boedelen zij ook echt spicy, heel erg spicy. In de hotpot koken de Chinzen allerlei groenten, vlees en vis. De hotpot-smaken en gewoonten verschillen per provincie en zelfs per stad. In Beijing is de hotpot neutraal van smaak en niet spicy at all. Hoe verder zuidelijk hoe feller de smaak. In Shanghai en omgeving, die gekkies daar, houdt het volk weer van een zoetige hotpot.

Een reactie op “Reuzen Hotpot uit China”

  1. Vanity:

    k ben zelf een enorme fan van de Aziatische keuken. Voor alle exotische benodigdheden ga ik altijd naar Remon Afro Asian Market in Rotterdam en koop ik grootschalig allerlei lekkernijen in. Eenmaal thuis verzin ik de gekste combinaties, maar vrijwel altijd met een heerlijk eindproduct!