Schaap en Hert getrouwd in China

Gepubliceerd op woensdag 15 februari 2012 door Tycho

schaap-hert-trouwen-china-1

Juist gisteren was het Valentijnsdag, ik gaf mijn vriending een lelijke vetplant. Een dierentuin in Kunming in de provincie Yunnan deed ook mee met de gekte en trouwde voor 200 man publiek een schaap en een hert. De ram (manschaap) heet Changmao en de hinde (vrouwhert) heet Chunzi. Tijdens de ceremonie kreeg Chunzi een link om de nek en werd er muziek gespeeld.

Het aardige is dat de dieren al voor het trouwen met mekaar naar bed zijn geweest. Volgens een artikel in ChinaDaily van vandaag zijn Changmao en Chunzi al sinds december 2009 een koppeltje, in december 2010 werden ze voor het eerst ‘betrapt’ op sex. De schapen en herten wonen bij mekaar in de dierentuin.

Oppassers probeerden het paartje in eerste instantie te scheiden en zetten Changmao in een aparte schapenkooi en lieten hem paren met vrouwtjesschapen. Het plan mislukte toen Changmao ineen woedebui verschillende schapen verwonde en bovendien zijn eigen kroost aanviel. Daarna werden Changmao en Chunzi rap herenigd. Echte liefde, indeed.

Hun relatie heeft tot dusverre geen kinders opgeleverd.

Een reactie op “Schaap en Hert getrouwd in China”

  1. Luna:

    Ahww echt lieff! <33