Schildpadjes te koop in China

Gepubliceerd op vrijdag 2 september 2011 door Tycho

schildpadje-china-1

Schildpadjes, het zijn zulke lieve dieren. Kruipen fijn de hele dag in’t rond en doen geen vlieg een kwaad. In de fraaie badplaats Nandaihe vond ik schildpadjes te koop in gesealde plastieken potjes met het hoofd van het populaire tekenfilmdiertje Xiyangyang als dexel. Is de lucht eenmaal op dan gaat het schildpadje dood. De situatie deed denken aan een vergelijkbaar geval in Chongqing waar ik eerder visjes in gesealde sleutelhangers trof. Het schildpadpotje deed een dure 25 yuannen voor afdingen.

schildpadje-china-2

Het diertje kreeg enige stukjes plastiek mee om te spelen.

schildpadje-china-3

De schildpatpotjes stonden in een kraam op een gezellige toeristenmarkt met verder waterpistolen, klapperpistolen, zwempakken, zonnenbrillen en millioenen soorten schelpen.

schildpadje-china-4

Een schildpadje in een potje met een pinguinhoofdje als dexel, deze kan gebruikt als sleutelhanger. De pinguin naar het logo van QQ messenger, China’s bekendste chatprogram.

schildpadje-china-5

De QQ pinguin.

3 Reacties op “Schildpadjes te koop in China”

  1. yfke:

    dit is pure dierenmishandeling

  2. fleur:

    die chinezen worden alsmaar gekker en gekker ziek dit ziek

  3. Lisa:

    jooo man. Dit is swss fake. Als de schildpadjes doodgaan verdienen zij toch geen geld, die flik wat geld kan opleveren. Miss dat ze wel in zulke potjes zitten, maar echt onmogelijk dat de deksel dicht is. Dit is gewn dik verzonnen, een normaal persoon, zal weten dat dit gewn flauwekul is, pff.