Schone Vrouwlijke Verkeersvliegtuigpilote uit China

Gepubliceerd op donderdag 24 februari 2011 door Tycho

pilote-china-1

Wang Zheng is met 29 lentes China’s jongste vrouwlijke pilote, ze is als eerste Chinese vrouw benoemd tot Captain op een Airbus A321 van Air China en heeft een buitgewoon schoon bekje.

China heeft door de wilde groei van de burgerluchtvaart een groot tekort aan piloten, uit arren moede lieten vliegscholen vanaf 2002 voor het eerst vrouwen toe en die eerste lichting komt nu op stoom.

Air China gebruikt Wang Zheng als een uithangbord om meer vrouwlijke piloten te trekken. Een onhandige beweging, een wervingscampagne met Zhang in de hoofdrol heeft lijkelijk meer effect op mannen.

pilote-china-2

Een speciaal vrouwlijker pilotenpak zou Zhang beter staan.

pilote-china-3

Zhang met twee collega’s. Zhang is Captain, vier strepen op de schouder. De mannen zijn slechts simpel piloot met drie strepen.

5 Reacties op “Schone Vrouwlijke Verkeersvliegtuigpilote uit China”

 1. Frank:

  “bekje”????? Waarom eigenlijk die vrouwonvriendelijke opmerkingen op je blog? Ik lees je blog omdat ik ge├»nteresseerd ben in China, maar erger me steeds vaker aan je vrouwonvriendelijke taal (en ik ben een man!!)!

 2. robert:

  Ja, als je je eraan ergert,moet je het maar niet lezen
  China is vol met leuke bekjes en dat wordt met plezier gemeld

 3. Danny:

  Ik vind dat Frank wel gelijk heeft. Ik lees je blog dagelijks maar vind je toch wel soms neerslachtig over de chinezen schrijft en speciaal als het over de vrouwen gaat.

 4. Jos:

  De redacteur heeft, volgens eigen zeggen, een leuke Chinese vriendin die geen Nederlands kan lezen denk ik. De mijne, ook Chinese, heeft meer moeite met de de ietwat ongewone woorden die ze echt niet in een woordenboek kan vinden dan de uitlatingen over Chinese vrouwen. Als je China wat beter kent, weet je dat veel vrouwen een zijdezachte maar op dit vlak een dikke huid hebben!

 5. Anna:

  I quote: “De mannen zijn slechts simpel piloot met drie strepen.” Je zit duidelijk niet in het vak!!
  een kleine hint: Wees objectief!