Schoolstekers Vang je Met een Net

Gepubliceerd op vrijdag 14 mei 2010 door Tycho

schoolsteker-net-china-1

Chinese scholen doen er alles aan zich te beschermen tegen schoolstekers, vaak gestoorde mannen die een school binnen lopen en steken waar zij kunnen. Woensdag stak een schoolsteker nog zeven kinderen en een lerares neer, het was al het vijfde geval in minder dan twee maand. Op de plaat een cursus schoolsteker-vangen voor leraren en ander schoolpersoneel in Foshan in de provincie Guangdong.

schoolsteker-net-china-2

Beijing, bewakers bewaken.

China is in diepe schok door de gruweldaden en men zoekt naar de oorzaak. Experts buitelen over mekaar heen maar de conclusie is toch dat China te weinig middelen heeft om psychisch gestoorden op te vangen. Zoals een expert doodleuk zei in China Daily: “China telt 1.4 miljard mensen, zelfs als er maar 1 procent gestoord is kan de overheid die nooit behandelen”. Niet aan te doen, 14 miljoen gestoorden is ook veel en naar schatting ligt het percentage ten minste op 3.

China zoekt vervolgens verder naar de oorzaak van het grote aantal gestoorden maar dat ligt bij de overheid een stuk gevoeliger en kan dus niet te ver gaan. Brave experts spreken over “snelle veranderingen in de maatschappij die niet iedereen bij kan benen”. Iets minder brave experts spreken over┬á “de snel groeiende kloof tussen arm en rijk” en “de kloof tussen stad en platteland”. Dat nu, wil de overheid liever niet horen want China’s rijkdom is immers goed voor iedereen.

schoolsteker-net-china-3

Nieuwe schoolbewakers leggen in de eed af in Beijing.

schoolsteker-net-china-4

Politie bij een school in Chongqing.

schoolsteker-net-china-5

Politie bij een school in Shangqui in de provincie Henan.

Comments are closed.