Sexy Tofumelkmeisje uit China

Gepubliceerd op dinsdag 6 juli 2010 door Tycho

sexy-tofumelkmeisje-china-1

In parken in China verkopen venters allerlei waar, om te eten, te drinken, te lezen en mee te spelen. In het Qujiang park in Xi’an in de provincie Shaanxi verkocht een zeer schone ventster tofumelk.

sexy-tofumelkmeisje-china-2

Tofumelk krijgt men door plakken tofumelk op te lossen in water, soms voegt men ook suiker of honing toe. Een kommetje tofumelk doet rond de een yuan, 10 eurocent. In verschillende provincies blieft volk verschillende tofu, smaak van tofumelk kan dus van plaats tot plaats behoorlijk anders zijn.

sexy-tofumelkmeisje-china-3

De dunne plakken tofu liggen bovenop het rondhout, met haar kek rood geverfde kek lange nagels versnippert de schone ventster de plak, kleine stukjes vallen op de rand onder het rondhout. De houten koker die ventster zo vol kunde in haar handje houdt vat water die door het tuitje onderaan op de tofu sijpelt. De rand draait, snelheid te regelen met een voetpedaal. Door het draaien ‘vliegt’ de melk op ene plaats in de circel van de rand, kunst is om juist daar het kommetje te houden (zie ook beneden).

sexy-tofumelkmeisje-china-4

Hier gebruikt ventster een lepeltje om het tofubreekproces te versnellen. Eigenlijk niet de bedoeling want de stukjes tofu breken zo te groot en dat maakt de melk brokkerig. Maar met ongetwijfeld ongeduldige klanten voor haar kraam kan ik ventster haar haast wel vergeven.

sexy-tofumelkmeisje-china-6

Ventster verkoopt aan enige kleinen, de tofumelk is hen zeer gezond.

sexy-tofumelkmeisje-china-6a

De tofumelk spat in een kommetje, te dik indeed. Een grote druppel valt bijna op de grond, hop zeg ventster, vlug iets naar rechts nu. Door de melk nog eens aan te lengen met water kan deze verder verdund, dit is echter niet goed voor de zuiverheid van smaak.

sexy-tofumelkmeisje-china-7

Dan krijg je dit, een nietszeggend papje, maar gek genoeg tegenwoordig juist populair, ook in parken in Beijing. De jeugd van tegenwoordig, moet het allemaal weer makkelijk.

Comments are closed.