Slangenplaag in Boerendorp in China

Gepubliceerd op dinsdag 13 april 2010 door Tycho

slangenplaag-china-1

In het boerendorpje Guantang nabij Guangzhou in de provincie Guangdong is een slangenplaag uitgebroken, de afgelopen dagen vingen de dorpelingen al meer dan 400 van de glibberdieren en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Het bijgelovig volkje vreesde voor een aardbeving en dus rinkelden uiteindelijk de telefoons bij experts in de provinciehoofdstad.

slangenplaag-china-2

Die kwamen meteen en stelden vast dat het verschijnen van de slangen niets met een aardbeving te maken had, gelukkig maar. Verder bleek uit het onderzoek dat het een uitheemse soort betrof die normáliter slechts voorkomt in de provincie Zhejiang, duizenden kilometers naar het oosten. Bovendien, zo stelden de experts, waren de 60 centimeter lange slangen gevaarlijk; een beet kan een mens landurig verdoven maar vermoedelijk niet doden bij snel toedienen van tegengif. Heeft een dorpeling eens geen aardbeving, dan heeft hij weer dit.

slangenplaag-china-3

De provincie heeft politietroepen uit de wijde omgeving richting Guantang gestuurd om te helpen bij de slangenjacht. De experts zoeken ondertussen verder naar de oorzaak van het vreemde fenomeen.

Een reactie op “Slangenplaag in Boerendorp in China”

  1. mitchell:

    chineze plaag in nederland wie heplt ons daar van af van die stink chinezen