Speciaal vrouwen-politiestation in Beijing, China

Gepubliceerd op dinsdag 15 maart 2011 door Tycho

politie-vrouwen-motor-1

In Beijing opende vandaag het eerste politiestation exclusief bemand door vrouwen zijn deuren. Het station staat vlak naast het Bird’s Nest Olympic Stadium waar elken dag nog immer duizenden toeristen uit China’s boerenlanden naar het walhalla van het kogelstoten komen kijken. De politievrouwen, 10 stux, maken onder andere gebruik van elektrieke politiebrommers, met mandje aan het stuur.

politie-vrouwen-motor-2

Politevrouwen maken zich mooi. De centrale politieleiding in Beijing hoopt dat de exclusieve vrouweneenheid meer toegankelijk is voor burgers dan een gewone gemengde eenheid. Veel burgers van Beijing doen liever geen aangifte of maken liever geen melding van misstanden door het slechte imago van met name de politiemannen die een klager meest ontvangen met veel geschreeuw, cigarettenrook en een alles penentrerende knoflookgeur.

politie-vrouwen-motor-5

Twee der politievrouwen wijzen een boerinnetje weg. Op de achtergrond het Watercube zwemstadion voor de vlinderslag, teeg ook een populair megazwemparadijs met de gexkte glijbanen.

Comments are closed.