Spectaculaire Show met Tijgers en Leeuwen in Dierentuin China

Gepubliceerd op zondag 3 mei 2009 door Tycho

tijgerleeuw1

Nanning Zoo in Nanning, Guangxi Province, hield vandaag een spectaculaire show met een dozijn tijgers en leeuwen. De brave dieren balanceerden onder andere op ballen en sprongen door brandende hoepels.

tijgerleeuw2

De show trok duizenden bezoekers naar de dierentuin, Nanning Zoo hoopt met het festijn de inkomsten wat op te krikken. Net als vele andere dierentuinen in China heeft men last van teruglopende bezoekersaantallen en bovendien springt de staat niet meer automatisch bij als er een tekort ontstaat.

tijgerleeuw3

Dierenrechtactivisten, dat volk bestaat nu ook in  China, wagen te twijfelen aan het bestaansrecht van dit soort shows, ze vinden dat de dieren zo worden uitgebuit en niet gelukkig zijn. Vooralsnog luistert er bijna niemand naar zulk geklaag.

tijgerleeuw4

Tijdens een Chinees Nieuwjaar-festijn op 29 januari organiseerde de dierentuin ook al eens een vergelijkbaar feestje. De dieren lijken mij volmaakt gelukkig in hun Nieuwe Rol.

tijgerleeuw5

tijgerleeuw6

tijgerleeuw7

De dierentuin heeft nog meer leuks, deze plaat van een krokodilworstelaar staat op de dierentuin-pagina van de lokale overheid in Nanning, daar ook het adres.


Comments are closed.