Strenge Selectie studenten bij Kunstacademie in China

Gepubliceerd op woensdag 2 maart 2011 door Tycho

bikini-china-kunstacademie-0

De Hubei Institution of Fine Arts in Wuhan (web), een kunstacademie, stelt bizarre toelatingseisen voor studentes die Fashion Design willen studeren. In plaats van een fraaie jurk ontwerpen moeten de meisjes in hun bikini voor een toelatingscommissie paraderen. Voor de 24 plaatsen meldden zich 212 kandidates, het studiejaar begint eind maart.

bikini-china-kunstacademie-1

Dit soort praktijken komen de laatste jaren steeds meer voor, tot groot ongenoegen van ouders en vrouwenrechtenorganisaties. Er zijn veel meer studentes dan plaatsen op universiteiten, dezen maken dan ook regelmatig misbruik van hun macht door het stellen van zeer zware financiƫle eisen en excessen zoals bikinishows voor opleidingen die niet opleiden tot bikinimodel.

bikini-china-kunstacademie-2

De universiteiten stellen dat de meisjes zelf mogen bepalen of zij uit de kleren gaan of niet. Volgens ongeruste ouders is dat een schijnargument, als de meisjes het niet doen kunnen zij een plekje immers wel vergeten. De Chinese overheid houdt zich tot nu toe buiten de discussie, de praktijen zullen dus vermoedelijk nog wel even doorgaan.

bikini-china-kunstacademie-4

Dit blog zal deze misstanden blijven volgen met kritische raportages. ChinaBlog.nl, stelt het aan de Kaak.

Comments are closed.