Studenten in het Leger in China

Gepubliceerd op vrijdag 9 juli 2010 door Tycho

studenten-leger-china-0

China heeft een beroepsleger en kent geen dienstplicht. De hele bevolking is echter in princiepe reservist, slechts beroepen als arts, verpleegster en kinderjuf zijn uitgesloten. Alle studenten krijgen voor hun reservistenrol in hun eerste jaar een korte cursus in het leger, de duur is gelijk voor mannen en vrouwen; een maand. Platen van d’eerstejaars van de Zhejiang University of Technology in Hangzhou in de provincie Zhejiang.

studenten-leger-china-1

Naast de militaire poot is de cursus bedoeld om studenten patriotisme bij te brengen, liefde voor het vaderland China. De jeugd van tegenwoordig zo voorzien van alle gemak weet niet meer hoe het is om met een lege maag voor rechtvaardigheid te strijden. Rechtvaardigheid indeed, staat gelijk aan de communistische partij.

studenten-leger-china-3

De studenten leren marcheren, op de voorgrond hun water, marcheren maakt dorstig.

studenten-leger-china-4

De studenten leren verder schieten, het vuistgevecht en de beginselen van tactiek. Studenten zijn trouwens niet blij met de verplichte opleiding, net als studenten overal ter wereld drinken zij liever thee in het cafe. Studenten die ik sprak vonden de curses allen onzinnig. Met een staand leger van ongeveer 1.2 miljoen man is daar wel iets voor te zeggen, de kans is klein dat een vijand ook zoveel zielen mee kan nemen.

studenten-leger-china-5

Studenten leren net in de houding te staan, het lint laat hen de ruimte zien.

studenten-leger-china-6

Hoe heerlijk toch die brilletjes, meer dan 50 procent van de Chinezen draagt er een. Zelf zeggen ze dat dit komt door het zo hard studeren in slecht verlichte ruimtes. Wel, dat nu allemaal beter en de jeugd draagt nog steeds massaal de bril. Mi is er meer aan de hand, het is denkelijk genetisch, dit land is zolang van de buitenwereld afgesloten geweest dat zich zulke afwijkingen konden vormen, denk ook de kleine borsten, platte konten en ieder oog is eender van kleur.

DNA-onderzoekers hebben op IJsland niets te zoeken, te weinig mensen, ze kunnen beter naar China komen voor hun doorbraken, mij dunkt dat het DNA van Chinezen voor 60 procent indentiek is, beetje kijken beetje zoeken en daar is de volledige DNA van de Chinese mens, kunnen we ze vervolgens fijn gaan klonen.

Een reactie op “Studenten in het Leger in China”

  1. Robert:

    niks te nuken vandaag?