Tang Wen is Miss Universe China

Gepubliceerd op woensdag 21 juli 2010 door Tycho

miss-universe-china-tangwen-1

De 19-jarige Tang Wen is de Chinese inzending voor de Miss Universe verkiezing in Las Vegas in Augustus, voor Neerland doet Desirée van den Berg mee, uit Santpoort, Tang Wen komt uit Beijing en is model. Sinds haar verkiezing een week her krijgt Tang Wen een spoedopleiding miss-wezen, vooral Engels want dat spreekt ze niet en basiskennis over het buitenland want daar was ze nooit. Na haar verkiezing zei Tang Wen: “Ik heb altijd het gevoel dat 1.3 milliard Chinezen mij steunen, en ik heb 5000 jaar geschiedenis achter mij staan.”  Indeed.

miss-universe-china-tangwen-2

176 hoog, 50 kg zwaar, 84/60/90. Tang Wen werd geboren in Yichun in de provincie Heilongjiang. Da’s de Dongbei en dus natuurlijk ging het de Tangetjes niet goed, papa en mama Tang gingen uit mekaar in Tang Wen’s derde levensjaar. Tang Wen bleef tot haar vijftiende bij haar paps en trok toen in bij mans in Beijing en werd vrijwel meteen ontdekt. In Beijing gebeuren die dingen, in de Dongbei gebeurt niets.

miss-universe-china-tangwen-3

Tang Wen, dat moffenhoer, liep voor de Duitse delegatie bij de openingsceremonie van de olympische spelen in 2008. Het was krap an, de dag voor de ceremonie kreeg Tang te horen dat ze wellicht door iemand anders zou worden vervangen. Ze had een half haar getraind en voelde zich nutteloos. Die nacht kon ze niet slapen. Toen op de ochtend voor de ceremonie bleek dat ze toch met het bordje mocht rondlopen viel ze eindelijk in slaap. Dit is een van haar slechtste en tegelijkertijd een van haar mooiste herinneringen.

miss-universe-china-tangwen-4

Haar kernzaak is modellen bij allerlei auto en autorace festijnen, immer in kekke plastieken pakjes. Autoracen is dan ook een van haar hobby’s, naast basketbal kijken, Shakespeare lezen (vertaald) en lange afstands wandelen.

miss-universe-china-tangwen-5

Tang Wen vertelde in diverse interviews dat ze weinig vrienden heeft omdat ze zo recht voor de raap is. Tang Wen wil die karaktereigenschap gebruiken om een ‘nieuwe’ Miss China neer te zetten. De wereld verwacht een lief en dienstig Chinees meisje, Tang Wen wil laten zien dat China ook zelfbewuste vrouwen kent die weten wat ze willen. Wel, dan zou ze de eerste zijn.

miss-universe-china-tangwen-7

Een hele jonge Tang Wen voor een Geely Meirenbao, Beauty Leopard, sportwagen. Top snelheid: 140 km/h.

miss-universe-china-tangwen-9

Tang Wen vandaag. Vanaf 23 augustus, Mandalay Bay Resort and Casino in Las Vegas, Nevada.

Comments are closed.