Three Gorges Dam Staat Nog

Gepubliceerd op dinsdag 27 juli 2010 door Tycho

three-gorges-dam-china-rivier-1

Door zware regenval in de boveloop van de Yangtze rivier staat de machtige Three Gorges Dam onder druk. Water stroomde met 70.000 kubieke meter per seconde het stuwmeer in terwijl de sluizen maar maximaal 42.000 kubieke meter per seconde konden wegpompen. De druk is nu omlaag, het water stroomt met zo’n 50.000 kubieke meter per seconde het meer in maar voor de komende dagen verwacht men opnieuw veel regen. Op de plaat de situatie bekeken van de benedenstroom van de dam, op de achtergrond de sluizen.

three-gorges-dam-china-rivier-1b

Het waterpijl in het stuwmeer stijgt ook sneller door de instroom van tonnen en tonnen puin meegekomen met de rivier uit overstromingsbebieden aan de bovenloop. Arbeiders zijn al een week bezig het puin zo goed als het gaat uit het stuwmeer te verwijderen. Het puin ligt op plaatsen zo dik dat mensen er over kunnen lopen.

three-gorges-dam-china-rivier-1c

three-gorges-dam-china-rivier-1d

Een arbeidersvrouw laadt puin op haar boot. Arbeiders krijgen een vergoeding van 50 yuan per 100 kilo puin. Dit vrouwtje zal wel stinken, daarom nog eens het frisse meisje van d’andere kant van de dam:

three-gorges-dam-china-rivier-2

Kijk nog maar eens goed Beste Lezer, als de dam toch breekt zien wij deze schone nooit meer terug.

Comments are closed.