Tibetaanse Barbie gelanceerd in Lhasa, China

Gepubliceerd op zaterdag 7 maart 2009 door Tycho

barbie_tibet

Barbie’s, wie is er niet mee opgegroeid? Niemand natuurlijk, iedereen vindt Barbie lief. Mattel weet en introduceerde de laatste decennia vele verschillende Barbie’s voor De Wereld, zo zijn er negerbarbie’s, jodenbarbie’s en chinabarbie’s. Maar er was nooit een tibetaansebarbie, nu wel.

En liefst 300 verschillende in een keer, ze staan ten toon op een expositie in Lhasa Airport en zijn te koop. Volgens een persbericht van Xinhua zijn de tibetbarbie’s strax te koop!:

“The exhibition of these Tibetan Barbie girls will run in Lhasa for some time. Then they will be moved to Europe for sale. Many Europeans are interested in Chinese culture and yet they just have a little knowledge of it. This way, we hope to promote our ethnic culture and enable more western people to learn about the long and splendid Tibetan culture…”

Ik zou zelf ook graag zo’n popje kopen maar geen woord over beschikbaarheid in Peking. Die grote oogjes, de blik, die lippen, ze moet heerlijk zijn om tegen mijn ballen te wrijven.

Volgens Xinhua is de tibetaanse Barbie ontworpen door Europeanen en komen de verschillende onderdelen van de hele planeet. Zo zijn de ogen geblazen in Duitsland en de kapseltjes gemaakt door Japanners.

Het opvallende amulet rond het ranke nekje is een traditionele ‘Gawu’ en behoedt voor onheil, de Gawu is een “etnische karaktertrek”.

Comments are closed.