Totale No-Fly Zone boven Beijing

Gepubliceerd op dinsdag 1 maart 2011 door Tycho

no-fly-beijing-1

Op donderdag 3 maart beginnen in Beijing de twee belangrijkste politieke vergaderingen van het jaar: het National People’s Congress en de Chinese People’s Political Consultative Conference. Tijdens deze gevoelige periode zijn immer zware veiligheidsmaatregelen van kracht. Vanaf morgen tot 15 maart geldt een totaal vliegverbod binnen een straal van 20 kilometer vanaf Tiananmen.

Het verbod geldt voor verkeersvliegtuigen, sportvliegtuigen, reclamevliegtuigen en luchtbalonnen. Maar daar eindigt het niet mee. Het verbod geldt namenlijk ook voor modelvliegtuigen, reclamebalonnen, gewone balonnen en vliegers.

Het is in China een goede traditie om balonnen op te laten tijdens huwelijksfeesten, dat mag tot niet 15 maart niet meer. Vliegeren is een volkssport in China, in de weekeinden vliegen boven de hele stad kleurrijke vliegers op soms wel honderd meter in de lucht. Mag ook niet meer.

Eigenaren van sportvliegtuigen en reclamevliegtuigen moeten hun machines ontmantelen en de propellers, accu’s brandstoftanks op een aparte plaats achter slot en grendel opslaan. Politie controleert streng of bedrijven zich aan de regels houden (foto).

2 Reacties op “Totale No-Fly Zone boven Beijing”

  1. erik (laofan):

    Een vliegverbod binnen 200km van Tian’anmen betekent dat Beijing Capital Airport buiten gebruik is…..Ongeloofwaardig, Tycho.

    [edit: dank!, nulletje te veel…]

  2. robert:

    TWINTIG is wat Tycho zegt