Truck valt op Haima in China: 4 doden

Gepubliceerd op dinsdag 16 juni 2009 door Tycho

traffic_accident_china_1

Bij een ongeluk in de stad Chengdu in de provincie Sichuan zijn vier mensen omgekomen. Een bouwtruck geladen met zand en stenen botste voor een stoplicht op een Chang’an Alto, door een mislukte uitwijkmanoeuvre raakte de truck uit balans en viel om op een Haima 3.

traffic_accident_china_2

Er waren twee kranen nodig om de zware zes-asser van de Haima (海妈, Zee Paard) 3 te krijgen. Wel het oude modelletje hoor, op Haima’s website staan de nieuwe. De Haima 3 is geen kopie’tje van de Mazda 3, fabrikanten hadden vroeger een joint venture en Haima heeft nu netjes een licentie.

traffic_accident_china_3

Iedere weg ook, dat hielp de arme inzittenden allemaal niet want die waren op slag dood. De bestuurder van de Chang’an (长安, Blijvende Vrede) Alto raakte niet gewond en de vrachtwachenchauffeur liep slechts een paar schrammen op.

De Chan’an Alto is trouwens ook geen kopie’tje. Chang’an heeft een joint venture met Suzuki en de goede oude Alto was een van hun modellen, ondertussen is ze uit produktie. Op de platen bij de link de allerlaatste versie en da’s nu net aardig want bij het ongeluk was er precies zo een betrokken!

traffic_accident_china_5

Bij (1) reed de truck richting het stoplicht, volgens chauffeur Peng Ming ontdekte hij toen dat zijn remmen niet werkte en probeerde hij uit te wijken. Daarbij raakte hij eerst de Alto die naar voren schoot, de truck raakte in een slinger en viel op de 3.

traffic_accident_china_4

Chauffeur Peng Ming werd in het ziekenhuis aangehouden wegens rijden in een niet voor rijden geschikte vrachtwagen: dood door schuld. Volgens ooggetuigen lekte de truck ook nog olie.

Filmpje van de ravage en vanaf 2:24 de crash live van de verkeerscamera:


Comments are closed.