Twaalf Pleasant Goat & BigBig Wolf-bussen uit China

Gepubliceerd op vrijdag 15 juli 2011 door Tycho

a-a-yangyang-bus-1

Hop, vandaag nog eens een mooi raar ding uit China. Gekozen, keuze t’over, voor een fraaie set van twaalf bussen gethemaat naar de populaire tekenfilmserie Pleasant Goat & BigBig Wolf. De serie is niet uit het leven weg te slaan en blijft buitgewoon facinerend voor wel het hele Chinese volk en dus voor me. Zie voorbeelden hier, hier, hier, hier, hier, hier en hier.

Pleasant Goat & BigBig Wolf is de populairste tekenfilmserie in China, vele kanalen zenden de serie iedere dag vele malen uit. In het Chinees: Xi Yangyang yu Huitai Lang, 喜羊羊与灰太狼. De serie handelt over vijf schapen en twee wolven, de wolven proberen steeds de schapen te vangen en op te eten maar dat lukt natuurlijk niet.

Het rare ding deed mij 22 yuannen, in een klein schijtspeelgoedwinkeltje niet heel ver van mijn thuis en ongfeer richting de bar. Op d’eerste plaat de twaalf bussen in hun originele verpakking.

a-a-yangyang-bus-2

D’achterkant van de verpakking met enige uitleg over het speelelement. ‘Pull Back Go Action’. Speler trekt de bus naar achteren en laat de bus dan los. De bus zal vervolgens als vanzelf een stuk naar voren rijden. In Neerland noemen wij zo’n systeem een opwindsysteem.

a-a-yangyang-bus-3

De twaalf bussen uit hun verpakking. De bussen zaten verpakt op een kartonnen plaat in een plastieken bedekking. Een en ander was gemakkelijk los te krijgen. Een kind dat het koopt zou de kartonnen plaat nog best boven zijn bed kunnen hangen.

a-a-yangyang-bus-4

De twaalf bussen in het gelid rond de kartonnen plaat, onderdeel van hun verpakking. De twaalf bussen zijn onder te verdelen in: drie groene, drie witte, drie roze, drie groene en drie gele. Alle bussen hebben ‘Pull Back Go Action’.

a-a-yangyang-bus-5

De bussen in het gelid zonder de kartonnen plaat, onderdeel van hun verpakking. Wel, klaar?, daar gaan wij:

a-a-yangyang-bus-6

De eerste groene bus.

a-a-yangyang-bus-7

De eerste gele bus. Het platen van deze platen was een heel werk. De bussen reden constant door mekander, het was daardoor geen ei hen op het juiste moment goed voor mijn caméra te krijgen.

a-a-yangyang-bus-8

De eerste witte bus.

a-a-yangyang-bus-9

De tweede groene bus. Ziet U, wat ik bedoel?

a-a-yangyang-bus-91

De eerste roze bus.

a-a-yangyang-bus-92

De tweede gele bus.

a-a-yangyang-bus-93

De tweede roze bus.

a-a-yangyang-bus-95

De tweede witte bus.

a-a-yangyang-bus-97

De derde groene bus.

a-a-yangyang-bus-98

De derde witte bus.

a-a-yangyang-bus-96

De derde roze bus.

a-a-yangyang-bus-94

De derde gele bus.

a-a-yangyang-bus-99

Na het platen der platen leek het mij goed, er waren toch woorden gevallen, om de twaalf bussen even vrijaf te geven. Nog geen seconde na mijn vrindelijk bedoelde geste kreeg ik spijt, de twaalf bussen maakten er een pestzooi van. Ik kon dat zelf niet aan, oud en doorrookt, en belde de politie. Gelukkig kwam die meteen.

a-a-yangyang-bus-99a

Hakka! Meteen er in, loeiende sirena! Die stinkende criminelen! Kloten bij mijn plaatsessie en misruik maken van mijn vergeeflijkheid! Daar weten de dienders wel raad mee, tuig toch mij van de richel.

a-a-yangyang-bus-99b

Pas op plaats, tuig. Een rebels hart echter klopt nimmer ras anders. Zie de onderste roze bus en de onderste groene, uit het gelid indeed. Gedonder was dichtbij.

a-a-yangyang-bus-99c

De aanval kwam nog rapper dan ik verwachtte, plots waren de bussen al over de politiewagen. De twaalf bussen, geen twijfel al enig opgefokt door het gedoe tijdens het platen, maakten geen gevangenen. Het eindspel was nu echt begonnen.

a-a-yangyang-bus-99d

Beste Lezer, wens mij het beste.

Comments are closed.