Twee doden bij Bomaanslagen in China

Gepubliceerd op donderdag 26 mei 2011 door Tycho

explosies-china-fuzhou-1

Bij bomaanslagen in de stad Fuzhou in de provincie Jiangxi zijn vanmorgen twee doden gevallen en tenminste zeven mensen gewond geraakt. De bommen gingen vrijwel gelijktijdig af bij drie overheidsgebouwen in Fuzhou. Politie heeft een verdachte op het oog, het zou gaan om een boze boer die verwikkeld was in een langlopend conflict met de lokale overheid.

explosies-china-fuzhou-2

De doelwitten waren het gebouw van het openbaar ministerie, het gebouw van de lokale overheid in het district Linchuan en het gebouw van de ‘food and drug administration‘, ook van het district Linchuan. De schade aan de gebouwen bleef beperk tot opgeblazen deuren, gebroken ruiten en opgeblazen auto’s die dichtbij de gebouwen stonden geparkeerd.

explosies-china-fuzhou-3

De verdachte is voortvluchtig, de politie heeft nog geen signalement van de man verspreid. Boze boeren en arbeiders plegen wel vaker aanslagen op overheidsgebouwen in China maar meest zijn dergelijke aanslagen klein en heel amateuristisch. De trippel in Fuzhou, overigens niet te verwarren met de gelijknamige stad in de provincie Fujian, is van een heel ander kaliber.

explosies-china-fuzhou-4

Comments are closed.