Tweede Sollicitatieronde op zijn Chinees

Gepubliceerd op woensdag 1 december 2010 door Tycho

solliciteren-dronken-china-1

In het Jiulongpo District in Chongqing lagen drie jonge mannen out op de grond, een vierde praatte even verder tegen een telefoonpaal. Later bleek dat het kwartet te veel gedronken had tijdens een tweede sollicitatieronde. De eigenaar van het bedrijf had de vier uitgenodigd voor een lunch in een nabijgelegen restaurant en hen daar tegen mekaar op laten drinken, de winnaar van het gelag zou de baan krijgen.

solliciteren-dronken-china-2

Volgens ooggetuigen kwamen de sollicitanten, waarvan er twee nog studeerden, stomdronken uit het restaurant gestrompelt, op een plein voor het restaurant stortten zij vlak daarna ter aarde. Toen de politie arriveerde bleek de bedrijfseigenaar reeds lang gevlogen, de sollicitanten zijn allen opgenomen in een lokaal ziekenhuis.

solliciteren-dronken-china-3

Het kan overigens geen kwaad een beetje te kunnen drinken in China. Belangrijke beslissingen vallen vaak tijdens langdurige lunches waar veel alcohol bij stroomt. Soms blijft het bij bier maar meestal komt ras de baijiu op tafel, een buitgewoon sterke Chinese rijstwijn. De dronkenlappen solliciteerden op een verkoopsfunctie, daar probeert de klant juist altijd onder genot van alcohol nog een paar centen van de prijs af te drinken. De heren zijn dus niet geschikt voor de job.

solliciteren-dronken-china-4

Kort geleden kwam de centrale overheid in Beijing met een plan om het drinken van alcohol door ambtenaren tijdens de lunch te verbieden, vooral omdat zij ’s middags weinig wak meer waren en bovendien aan tafel verkeerde beslissingen namen. Het plan werd met veel verontwaardiging en zelfs woede ontvangen, kort daarna verdween het geruisloos in de prullenbak.

solliciteren-dronken-china-5

3 Reacties op “Tweede Sollicitatieronde op zijn Chinees”

  1. Robert:

    Jaja, zuipen hoort erbij….

  2. Ronald-in-China:

    die studentjes van tegenwoordig zijn niets meer gewend

  3. Rens:

    Die ethanol lunches van tegenwoordig….