Urumqi Groet 60 Jaar China met een Feestje

Gepubliceerd op woensdag 2 september 2009 door Tycho

urumqi_china_60_jaar_1

In het altijd vrolijk dwarse Urumqi in de provincie Xinjiang organiseerde het stadbestuur een feestje. Men vierde dat het op 1 augustus feest zal zijn want dan bestaat China 60 jaar. Op de eerste foto zingt een doorsnee van het volk het lied “Ik hou van China” (我爱中国, wo ai Zhongguo).

urumqi_china_60_jaar_21

Het feestje met 20.000 doorsnee burgers werd gehouden in een stadion zonder publiek. De show werd wel uitgezonden op televisie maar men maakte niet bekend in welk stadion gezongen werd om te voorkomen dat over-enthousiaste Chinalievende medeburgers de zangers zouden komen toejuichen, de verkeerschaos was dan immers niet te overzien geweest.

urumqi_china_60_jaar_3

Men zong een groot aantal patriottische liederen waaronder de klassieker “Het Oosten is Rood” van de cultzanger schuine streep rebellenleider Mao Zedong.

urumqi_china_60_jaar_4

Dit zijn leden van de zeer gerespecteerde Rode Baretten, vrouwen die via buurtcommitee’s een wakend oogje op hun medebewoners houden en daardoor vaak als reddende engel problemen weten op te lossen of zelfs te voorkomen.

urumqi_china_60_jaar_5

De afvaardiging van de arbeiders is zo trouw aan zijn verplichtingen dat de helmen zelfs voor de ontspannen samenzang niet af gingen.

Als dit nog maar een feestje voor het feestje was ben ik benieuwd wat die dexelse Urumqianen strax op 1 oktober in petto hebben!


2 Reacties op “Urumqi Groet 60 Jaar China met een Feestje”

  1. Jussie:

    Hoi Heidie, Wat vervelend dat je nog stedes met je schouder zit. Beterschap daarmee.Je vroeg op mijn blog hoe ik de kaarsjes heb vastgemaakt, ik heb daar een rijtje kleine gluedots voor gebruikt, maar ik denk dat je het ook met tacky glue kunt doen.Groetjes Lea

  2. buy levitra:

    Nov29 That was a great rant Dee. If you want to turn it into a piece for Fanny, we’d love to have you. It makes me despair the way creative industries are being ridden into the ground via appalling to non-existent wages, interns working for free for far too long and the general expectation that what’s involved is of very little worth, apart from people on top of the pyramid who are still making fortunes off the hard work of others. Utter bullshit and I can’t see it improving anytime soon.