Van Meisje tot Dame in de Klas in China

Gepubliceerd op dinsdag 15 juni 2010 door Tycho

damesklas-china-1

De Wuhan Textile University in Wuhan in de provincie Hubei zocht naar nieuwe markten en kwam met een damescursus. De opleiding duurt een jaar en leert meisjes zich best te kleden en op te maken, netjes te spreken, nette manieren, beschaafde conversatie, theeschenken, kunstgeschiedenis, Chinese literatuur en lichaamsverzorging. De universiteit verstrekt studenten ‘Dame’ na de opleiding een certificaat, deze week studeerde de eerste lichting af.

damesklas-china-2

Binnen China krijgt de opleiding veel kritiek, de lessen zouden de vrouwen slechts klaarstomen voor een huwelijk met een rijke man en dus vrouw-onvriendelijk zijn. De universiteit stelt dat de behoefte groot is, meer dan duizend meisjes hebben zich ingeschreven voor het tweede jaar, en dus is de opleiding volgens de universiteit juist heel belangrijk.

damesklas-china-3

Op het bord staat: “aanbidt natuurlijke schoonheid”, de universiteit wil zo laten zien dat de opleiding niet alleen bedoeld is om mooie meisjes aan de rijke man te helpen, lelijke meisjes mogen ook meedoen, de opleiding helpt iedereen.

damesklas-china-4

De dames schudden mekaar traditioneel de hand.

Comments are closed.