Varkenskop in de Supermarkt in China

Gepubliceerd op woensdag 14 maart 2012 door Tycho

a-varkenskop-china-supermarkt-1

Ha!, paswasikweereens in de lokale Carrefour supermercado hieroo in Beijing. Bij de vlees stond daar een fraaie varkenskop op de diepvriesbak die de klant kennelijk moest overtuigen dat de kotelletjes echt van een varken kwamen, niet van een ander beest. Wel, boodschap begrepen.

a-varkenskop-china-supermarkt-2

Dit soort gekkigheid beurt wel vaker in supermercado’s in China, de Chinezen geven er geen zier om maar voor de westerse ogen is zo’n varkentje toch eigenaardig. Het dier leek trouweens wel zeer vers geslacht en riekte nog nauwelijx.

a-varkenskop-china-supermarkt-3

In Beijing worden teeg de varkens niet meer in de supermercado zelf geslacht, maar nog wel grotendeels versneden. De varkens komen per vrachtwagen binnen met alles er nog op en aan, alleen de rare orgaantjes zijn er dan al uit. Op het eindeloze boerenland echter is het niet ongewoon om varkens laif voor de bijl te zien gaan, meest goed zichbaar voor de klanten in een slachtruimte achter de vleesbalie.

5 Reacties op “Varkenskop in de Supermarkt in China”

 1. George:

  Dat moeten ze hier in Nederland eens proberen, heb je gelijk de Voedsel en Waren Authoriteit op je adres.

 2. yvonne:

  walgelijk en gewetenloos

 3. mitchell:

  walchelyk wat vewacht je ook chinezen volk zyn ook walchelyk volk

 4. Koehorst:

  sja eigenlijk geweldig en vooruitstrevend! ga eens naar een oude keurslager (iedereen heeft of had er wel 1 in de buurt) daar hangen (hingen) de kadavers in het zicht van de kassa, hangende varkens ribben, kip gevild , en ga maar door! ja hoor helemaal modern maak de supermarkt weer lekker los.. kruidenier, bakker, slager , en kom maar op met de ”van piggen” medicijn boertje ( referentie Haarlem centrum ) Nederland

 5. Mitchell kk muilhouden:

  MITCHELL JE MA IS EEN WALGELIJK VOLK, EN NOU JE MUIL HOUDEN.