Verkeerspolitiekinderen uit China

Gepubliceerd op donderdag 20 mei 2010 door Tycho

politiekinderen-china-1

In Zhengzhou in de provincie Henan kunnen lagere scholieren zich inschrijven voor deelname aan een nieuw gevormd ‘verkeers-regel-assistentie-team’. Onder de hoede van echte verkeerspolitie helpen de kinderen bij het regelen van het verkeer rond hun school. De platen zijn van de training en naar goed Chinees gebruik ging die gepaard met veel marcheren, salueren en geschreeuw. Bovendien kregen de kleinen echte verkeerspolitie uniformen.

politiekinderen-china-2

De verkeerspolitiekinderen kunnen zelf geen boete’s schrijven maar de verkeersdeelnemer die hun instructies niet opvolgt krijgt wel een prent van de echte politie. De kinderen hebben dus, macht.

politiekinderen-china-3

In China heerst een chronisch gebrek aan verkeersagenten, in Beijing bijvoorbeeld zie ik er bijna nooit een. Men houdt het verkeer in de smiezen door een systeem met een netwerk van duizenden camara’s en een automatisch boete-verstuur systeem. Zhengzhou echter zoekt de oplossing in de jeugd, die kan dan immers meteen ook iets leren en loon hoeft niet betaald, de kinders krijgen namenlijk nix voor hun moeite.

Comments are closed.